15.03.2020

Zi de bucurie în parohia noastră: instalarea noului Preot Paroh

200315-Par-Iustin-Paroh-36

În duminica a doua a Postului Sfintelor Paști, în data de 15 martie 2020, credincioșii parohiei noastre au avut un prilej de mare bucurie, întrucât au participat la un eveniment foarte important, instalarea noului Preot Paroh.
 

După Sfânta Liturghie, Părintele Protopop Costel Burlacu a adresat un cuvânt de prețuire Părintelui Nicolae Burlan pentru toată activitatea bogată pe care a desfășurat-o în parohie, începând de la înființarea acesteia. Totodată, Părintele Protopop a adus un cuvânt de felicitare și de bucurie Părintelui Gheorghe-Iustin Manta, care va prelua atribuțiile administrative de la Părintele Nicolae. Va continua această lucrare frumoasă a parohiei, alături de Părintele Nicolae Burlan, Părintele Costin-Laurențiu Aldea și alături de toți credincioșii.
 

La rândul său, Domnul Academician Emilian Popescu a rostit câteva cuvinte de apreciere pentru activitatea Părintelui Iustin la această parohie, încă de la întemeiere, și pentru admirabila colaborare pe care a avut-o cu Părintele Nicolae.
 

Părintelui Iustin i s-au predat ștampila și cheile ca semne administrative, Părintele Protopop precizând că activitatea din parohie va însemna, ca și până acum, bucurie, rugăciune, muncă și jertfelnicie.
 

De asemenea, Părintele Nicolae a recitat câteva versuri sugestive ale poetului Ion Minulescu pentru a sintetiza activitatea sa, menționând că va fi, în continuare, trup și suflet alături de parohie.
 

În cuvântul său, noul paroh, Părintele Iustin, a mulțumit lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Părintelui Protopop, familiei și credincioșilor. De asemenea, a subliniat buna colaborare cu Părintele Protopop, Părintele Nicolae și Părintele Costin. Totodată, a evidențiat eforturile lucrărilor întreprinse la parohie până în prezent, exprimându-și nădejdea în mila și în ajutorul lui Dumnezeu pentru toate activitățile ce vor fi desfășurate în continuare.