“Sufletul rugăciunii este luarea-aminte. Trupul fără suflet e mort, iar rugăciunea fără luare-aminte e, așijderea, moartă. Fără luare-aminte, rugăciunea rostită se preface în vorbire deșartă, iar cel ce se roagă astfel se numără cu cei ce iau numele lui Dumnezeu în deșert.” (Sf. Ignatie Briancianinov)
 

“Mulți se roagă cu cuvinte sau preferă să se roage din cărți. Și aceasta este bine, și Domnul primește rugăciunea lor. Dacă omul însă se roagă și se gândește la alte lucruri, Domnul nu ascultă această rugăciune.” (Sf. Siluan Athonitul)
 

“Pentru a avea spor la rugăciune, străduiește-te, pe cât poți, să ții în frâu lumea lăuntrică. Nu te băga în treburile altora, nu judeca, dă dovadă de smerenie, căci smerenia este mai importantă decât orice. Fără smerenie nu poți avea nici un fel de virtute.” (Cuv. Ioan de la Valaam)
 

“Rugăciunea noastră este eficientă dacă: suntem vrednici să primim ceea ce cerem, cererea noastră este potrivită cu voia lui Dumnezeu, ne rugăm neîncetat, alergăm mereu la Dumnezeu, cerem ceea ce este de folos pentru noi, dacă avem pocăință.” (Sf. Ioan Gura de Aur)
 

“Simțămintele născute prin rugăciune și pocăință sunt: ușurarea conștiinței, pacea sufletească, împăcarea cu aproapele și cu împrejurările vieții, mila și împreuna-pătimire față de omenire, înfrânarea de la patimi, răceala față de lume, supunerea față de Dumnezeu, puterea în lupta cu gândurile și înclinările păcătoase.” (Sf. Ignatie Briancianinov)
 

Tatăl nostru
 
Crezul
 
Psalmul 50
 
Cele 10 porunci
 
Rugăciunile de dimineață
 
Rugăciunile de seară
 
Rugăciuni înainte și după masă
 
Rugăciuni înainte și după Spovedanie
 
Rugăciuni înainte și după Sfânta Împărtășanie
 
Paraclisul Maicii Domnului
 
Acatistul Domnului Nostru Iisus Hristos
 
Acatistul Sfântului Acoperamânt al Maicii Domnului
 
Acatistul Sfintei Cuvioasei Parascheva
 
Acatistul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul
 
Acatistul Sfântului Mare Mucenic Pantelimon
 
Acatistul Sfinților Mucenici Teodor Tiron și Teodor Stratilat
 
Acatistul Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț – Hozevitul
 
Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae
 
Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena
 
Acatistul Sfântului Nectarie din Eghina
 
Acatistul Sfântului Ioan Rusul
 
Acatistul Sfântului Efrem cel Nou
 
Acatistul Sfântului Luca al Crimeei
 
Acatistul de mulțumire Slavă lui Dumnezeu pentru toate!