14.08.2022

Școala de vară, Editia a VII-a

220807-Scoala-de-Vara-49

În perioada 01 – 12 august la parohia noastră s-a desfășurat Școală de vară ce are loc în fiecare an, in această perioadă.
 

Activitățile s-au adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și au acoperit o gamă variată: artă, creativitate literară, muzică psaltică, ateliere de dezvoltare personală, cateheză, proiecție de film.
 

În ultima zi copiii mai mari de 12 au participat la un pelerinaj ce a avut ca destinație câteva locuri din apropierea capitalei.
 

Susținute de profesori voluntari dedicați și inimoși, activitățile au adus cunoștințe noi sau au împrospătat cunoștințe deja asimilate.
 

Copiii au pictat, s-au jucat, au ascultat povești, au compus texte literare, au cântat, au învățat despre hărțuire – ce înseamnă și cum se pot proteja pe ei înșiși sau pe cei care sunt hărțuiți, au învățat despre cum să ne împrietenim cu Sfinții, cinstindu-i.
 

Proiecția cinematografică despre viața Sfântului Nectarie i-a emoționat pe cei prezenți, care i-au urmărit suferințele, dar și minunele, cu lacrimi pe obraji.
 

Pelerinajul din ultima zi i-a bucurat pe toți participanții. Au vizitat biserica Drăgănescu, unde au aflat despre procedeul de pictură folosit de părintele Arsenie Boca. Apoi s-au închinat Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Pauza la iarbă verde a fost un prilej de stat la povești. A urmat vizitarea mănăstirii Antim, întemeiată de Sfântul Antim Ivireanul, ocrotitorul bisericii noastre.
 

Copiii participanți la activitățile Scolii de vară vor fi premiați luni, de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, după săvârșirea Sfintei Liturghii.