Școala de Vară
Alte activități din cadrul școlii de vară din acest an au avut ca temă grija pentru sănătate și legătura dintre ceea ce consumăm și sănătatea noastră.
Astfel, în cadrul unuia dintre ateliere, copiii au învățat despre unele dintre cele mai bune alimente, fructele. Și-au amintit lucruri știute și au aflat unele noi.
De exemplu, că cel mai bine este să consumăm fructele dimineața, dar au aflat și la ce sunt bune fructele, cum recunoaștem un fruct copt sau cum le igienizăm. Copiii au rămas cu ideea că cea mai bună variantă, când vrem să ronțăim ceva, rămân fructele: proaspete, simple, salată sau smoothie.
În cadrul altui atelier, copiii au învățat cum se fac prescurile. Cuvântul prescură vine de la grecescul prosfora și înseamnă jertfă, ofrandă, aducere sau punere înainte. Astfel, copiii au înțeles întâi sensul duhovnicesc al acestora.
Apoi au frământat și modelat aluatul, iar la final abia au mai avut răbdare până au fost scoase prescurile calde din cuptor.
Pentru că toate sunt lăsate pe pământ, așa cum ne-a spus Dumnezeu, spre desfătarea și hrană noastră, în cadrul unui alt atelier copiii au învățat să facă gogoși.
Ei au fost foarte încântați să modeleze aluatul în diferite forme, iar apoi să mănânce gogoșile împreună cu prietenii lor, într-o atmosferă de comuniune și bucurie.
(Text de Mădălina-Florina Andreescu)