07.04.2023

Marșul pentru viață 2023

230325-Marsul-pentru-Viata-28

Luna martie, prima lună de primăvară, este declarată luna pentru viață, iar în această lună au loc, an de an, diferite evenimente dedicate copiilor, mamelor și familiilor, evenimente menite să ajute oamenii să conștientizeze importanța nașterii de prunci.
 

În ultimul weekend din luna martie se desfășoară, ca o încununare a tuturor celorlalte activități, Marșul pentru viață, care adună laolaltă toți susținătorii vieții, din fiecare oraș în care este organizat.
 

Anul acesta, Marșul a avut loc în data de 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, considerată și ziua mamelor creștine.
 

Câte semnificații pentru această zi, atât de frumos suprapuse!
 

Ziua în care Maica Domnului a spus Da începutului mântuirii noastre, ziua în care Pruncul Iisus S-a zămislit în pântecele ei; ziua în care sunt sărbătorite mamele creștine, care au spus Da vieții, ca și Maica Domnului; ziua în care ne adunăm cu toții, copii și adulți, să susținem viața.
 

Enoriașii din parohia noastră s-au alăturat mulțimii care a pornit în marș, de la Piața Unirii, până în parcul Tineretului. O mulțime veselă, colorată și plină de viață: copii, cărucioare, mămici și tatici, pancarte, bannere, balcoane colorate, zâmbete, discuții, bucuria descoperirii câte unui cunoscut. Bucuria de a fi împreună pentru viață.
 

În parcul Tineretului, pe scena amenajată, au fost ținute discursuri și un mic concert, iar în fața scenei a fost organizat un loc dedicat copiilor, unde scriitoarea Ioana Revnic i-a antrenat pe cei mici la o poveste și câteva activități practice.
 

Este nevoie să ne arătăm crezurile și valorile pe care le susținem, pentru a fi vizibile și celorlalți, și mai ales copiilor noștri, pentru a le transmite și lor că este nevoie să ne ridicăm pentru ele, să le dăm curaj și putere celor care nu le au, să arătăm că viitorul este al lor și că viitorul este pro-viață.
 

(Text de Mădălina-Florina Andreescu)