06.03.2022

Atelier de mărțișoare și felicitări

220223-Copii-Activitati-Martisoare-14

Primăvara se apropie, cel puțin în calendar, iar noi ne-am pregătim să o întâmpinăm. Așa că miercuri, 23 februarie, ne-am adunat să confecționăm mărțișoare și felicitări.
 

Copiii parohiei noastre și-au luat câteva ustensile, creativitatea și bucuria și le-au adus pentru a petrece împreună aproape două ore minunate, în trapeza devenită atelier de creație.
 

Am decupat, asamblat, lipit, ambalat și scris urări, cei mari ajutându-i pe cei mai mici la realizarea unor obiecte de care toți am fost tare încântați.
 

La sfârșit, când treaba a fost gata, a urmat răsplata: biscuiți de casă, dăruiți cu dragoste de o mămică tare pricepută, pe care copiii au avut răbdare să îi orneze, înainte să îi savureze. Unii au păstrat și pentru mămicile lor și i-au dus acasă în punguțe.
 

Obiectele realizate de copii au fost vândute duminică, 27 februarie, în cadrul unui târg organizat în curtea bisericii noastre, în care copiii s-au implicat cu multă responsabilitate.
 

Banii adunați în urma acestui târg au fost donați unei case de copii.
 

A fost o experiență minunată din care copiii au învățat că pot valorifica munca mâinilor lor și că pot face bine celor care au nevoie.
 

(Text de Mădălina-Florina Andreescu)