28.12.2020

Premierea Concursului de creație “Hristos se naște, slăviți-L”!

201225-Premiere-Concurs-Creatie-18

A venit iarăși Crăciunul.
Hristos Domnul S-a născut pentru noi și anul acesta. Este bucurie în cer și pe pământ, căci S-a născut Mântuitorul lumii.
 

O naștere după firea omenească, din Maria, fără tată.
O naștere după firea dumnezeiască, din Tatăl, fără mamă, după cuvintele Părintelui Răzvan Ionescu.
 

Copiii l-au așteptat fericiți, siguri de venirea lui, adulții l-au așteptat înfrigurați, întrebându-se dacă va mai veni iar în lumea aceasta tot mai străină și rece.
 

Și El a venit iar.
 

Într-o lume în pandemie, într-o lume alienată, în inimi pline de frică și de durere, Hristos se naște iar, venind din ieslea Bethleemului, cum face de peste 2000 de ani, căci nu ne poate lăsa singuri.
 

Suntem ca niște copii care, supărându-se, îi întorc spatele părintelui, așteptând, în același timp, cu inima încordată, să fie luați în brațe.
Suntem copiii binecuvântați ai lui Hristos care ne poartă mereu în brațe pe noi, cei orbi și infirmi, seci și goi, prin și peste marea acestei vieți.
 

În biserica noastră Sfânta Liturghie curge încet, ca un colind vechi, atemporal. Oameni îmbrăcați în costum popular și în hainele cele mai bune, copii frumos gătiți, oameni cunoscuți zâmbindu-și din ochi, neîndrăznind să se strângă în brațe, ascultă vestea cea minunată a nașterii lui Hristos.
 

Hristos se naște, Slăviți-L, Hristos din ceruri, întâmpinați-L!
 

Părintele Nicolae ne zâmbește din fotografie, de lângă icoana Sfântului Nicolae.
E un gol imens în locul unde ar fi trebuit să fie.
Ne alinăm cu gândul că sărbătorește Crăciunul în Cer, lângă Domnul Hristos și Sfinții în cinstea cărora a ridicat o biserică frumoasă ca o catedrală.
 

La sfârșitul slujbei părintele Iustin a cântat colindul pe care l-a învățat de la dânsul, cu mulți ani în urmă despre un Copil cu ochi senini, ce vine iar printre străini. E bucurie și e tristețe în vocea sa, și bucuria și tristețea se imprimă în noi, în pereții inimii și ai bisericii noastre.
 

Apoi alți copii, ai părinților din parohie, înveselesc aerul cu bucuria lor. Se premiază participanții la Concursul “Hristos se naște, Slăviți-L” și li se înmânează diplome și daruri. Zâmbitori și bucuroși, stau la pozat, cu diplomele în mân, mesagerii curați și sinceri ai veștii minunate.
 

E iarăși Crăciun și ne bucurăm că suntem împreună și că nu suntem singuri în lume.
Hristos S-a născut pentru noi!