08.04.2024

De la bunici, către nepoți

240331-Bunici-si-Nepoti-Parohie-3

De la bunici, către nepoți este una dintre întâlnirile pe care parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei a găzduit-o într-o zi frumoasă și caldă de Duminică. Se spune că cel care nu are un bunic, ar trebui să își caute și nu de multe ori, aceste vorbe au conținut mult adevăr. Bunicii au fost dintotdeauna un izvor de inspirație, modele pe care societatea le-a promovat de-a lungul timpului.
 

În cadrul întâlnirii ne-am dorit să cunoaștem mai bine o parte din bunicile bisericii și să împărtășim împreună cu acestea povețe, povești, gânduri care să ajute copiii și tinerii să Îl înțeleagă mai bine pe Dumnezeu.
 

Doamnele invitate au readus amintiri despre sărbătorile din familie, despre preoți cu har, despre apropierea lor de Mântuitorul Iisus Hristos. Cei mici au aflat că si bunicile noastre L-au cunoscut pe Dumnezeu mai întâi în copilărie și apoi, în viața de adult. Unele probleme de sănătate, încercări pe care le-au trecut cu bine, ori nevoia de liniște au apropiat sufletele acestora de biserică și au pus nădejde acolo unde era nesiguranță, ușurare acolo unde era apăsare și vindecare acolo unde era durere.
 

De asemenea, micii creștini au ascultat întâmplări la care au luat parte invitatele, dar și despre implicarea în biserică, despre participarea la activitațile din parohie, sau despre comunitatea care s-a format la Sfânta Vineri de-a lungul timpului.
 

Totodată, doamnele au oferit sfaturi copiilor, referitoare la ispitele zilnice întâlnite atât la școală, cât și în grupurile de prieteni. Un exemplu ales, des întâlnit în zilele noastre, este faptul că tinerii care postesc sunt ironizați de colegi. Ei pot alege să ignore comportamentele acestora, pentru că de multe ori smerenia face minuni. Copiii au povestit la rândul lor despre primele aminitiri legate de venirea lor la biserică și despre prieteniile formate.
 

Dialogul vârstelor a decurs natural, firesc, deschis, iar rememorarea momentelor din trecut a trezit emoții sincere. La final, cei mici și cei mari au propus mai multe astfel de întâlniri, mulțumind Lui Dumnezeu și consolidând legătura dintre generații sub ocrotirea Domnului nostru Iisus Hristos și a Maicii Sale.
 

(Text de Georgiana Udrea)