31.12.2023

Crăciunul copiilor

231225-Targ-Concert-Colinde-Premiere-Craciun-123

Nașterea Domnului aduce an de an bucurie în suflete, ușurare, așezare și, de cele mai multe ori, creează o punte între noi și Dumnezeu, tocmai prin pacea pe care o simțim în această perioadă. Cea mai mare bucurie o au, însă, copiii. Ei simt cu inimile curate dragostea Lui Dumnezeu și chemarea Lui. De aceea, ca și în anii trecuți, micuții parohiei noastre au avut râvna de a învăța colinde, pe care să le cânte mai apoi în ziua de Crăciun, asemenea îngerilor ce Îl slăveau pe Pruncul Iisus în ceruri. Repetițiile au început odată cu Postul Nașterii Domnului și s-au desfășurat Duminica, după Sfintele Liturghii. De Crăciun, la sfărșitul slujbei praznicului împărătesc, ceata de colindători a făcut să răsune în biserică atât colinde vechi, cât și cântări apropiate vârstelor lor. La finalul concertului, urătorii au primit daruri din partea parohiei.
 

Postul Crăciunului aduce în Biserica Sfânta Vineri – Drumul Taberei și Concursul Hristos Se naște, slăviți-L!, ajuns la a IX-a ediție. Copiii și tinerii au putut trimite lucrări pentru una din secțiunile: media, literară sau artistică, pornind de la tema propusă anul acesta, Iisus, păzitorul prunciilor noastre, îndreptătorul tinereților noastre, lauda bătrâneților noastre. Participanții au fost premiați în ziua Nașterii Domnului, după Sfânta Liturghie.
 

În parohia noastră, cei mici au putut participa și la o serie de ateliere, care au avut menirea de a preîntâmpina marele praznic ce avea să vină. Copiii au ornat cu nisip colorat globuri din lemn, au creat aranjamente din brad, coronițe, felicitări și multe alte decorațiuni, sub îndrumarea blândă a doamnelor profesoare. Mare parte din obiectele realizate de cei mici au fost expuse atât în Ajunul Nașterii Domnului, cât și în ziua de Crăciun, după slujbe, pentru a-i bucura pe credincioși.
 

Dragostea Lui Dumnezeu s-a simțit în toată biserica, făcând loc amintirilor din străbuni și aducând speranță. Așadar, la mai bine de două mii de ani de când Mântuitorul S-a întrupat și S-a culcat în iesle, cei mici și cei mai mari au spus, cu inimi calde: Hristos Se naşte, slăviţi-L; Hristos din cer, întîmpinaţi-L; Hristos pe pămînt, înălţaţi-vă. Cântaţi Domnului tot pămîntul!
 

(Text de Georgiana Udrea)