13.06.2021

Bucuria copilăriei – Atelier de 1 iunie

210601-Atelier-1-iunie-48

Copilăria, un cozonac umplut cu fericire, este perioada cea mai plină de imaginație, cu numeroase aminitri și jocuri de idei. În copilărie poți să râzi unui melc ce iese din cochilie, poți să plângi pentru că balta din stradă a dispărut, poți să crezi că marea este infinită, poți să ai o zi a ta, numai a ta. 1 iunie, Ziua tuturor Copiilor.
 

Anul acesta au picurat stropi grei și deși peste gândurile copilăriei, însă, bucuria celor mici nu a fost nici pe departe micșorată. Chiar dacă parcurile și aleile au fost singure, în trapeza Bisericii noastre au răsunat glasuri vesele și subțiri. O parte din micuții Parohiei Sfânta Vineri- Drumul Taberei au participat la atelierul Bucuria copilăriei, dedicat zilei lor.
 

Au dat frâu liber creativității și au realizat desene pline de farmec, în culori vii. Lumea noastră, văzută prin ochi de copil, arată atât de frumos! Curcubeie, locuri de joacă, baloane și multe alte creații au fost înșiruite precum notele muzicale ale unui cântec de leagăn.
 

De la atelier nu puteau lipsi pictura și modelajul în plastilină. Astfel că, un alt moment a constat în crearea unui păun din conuri de brad pictate, pene multicolire, cuiburi din paste și binecunoscutul material moale, colorat. Fiecare figurină este specială, unică, așa cum și-au imaginat micii artiști pasărea a cărei poveste au ascultat-o în timp ce lucrau cu atenție.
 

Pentru a încheia cu o aminitire plăcută, copiii au împodobit un copăcel cu forme ale mânuțelor lor, decupate din hârtie colorată. Pe unele dintre acestea s-au regăsit și impresii ori descrieri ale copilăriei, așa cum este ea percepută la vârstele fragede. La finalul activității, toți participanții au primit câte o diplomă, baloane și dulciuri, încununând, astfel, o zi plină de voie bună și apropiere de Dumnezeu.
 

Lăsați copiii să vină la Mine, spune Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, pentru că ei, copiii, păstrează o bucățică din puritatea Raiului, din bucuria omului încă neatins de păcat. Au acel zâmbet sincer pe chip și acea privire inconfundabilă, care aduc liniște și siguranță oamenilor mari. Ce mult înseamnă să mai poți fi copil!
 

(Text de Georgiana-Viviana Udrea)