01.01.2023

Crăciunul copiilor

221225-Craciunul-Copiilor-47

Crăciunul, cea mai frumoasă și așteptată sărbătoare din tot anul a sosit din nou, aducând speranța Nașterii Pruncului Sfânt, emoția copilăriei în cânt de colinde și bucuria reunirii cu cei dragi.
 

În biserica noastră, sărbătoarea Nașterii Domnului a fost pregătită dinainte, prin ateliere creative și repetiții de colinde, la care au participat copiii parohiei, conferința Părintelui Răzvan Ionescu, Paroh al Parohiei Ortodoxe Române “Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva” (Biserica Saint Sulpice) din Paris și Concertul de Colinde al Grupului Psaltic “Tronos” al Patriarhiei Române.
 

Slujba din ziua de Crăciun a încununat această perioadă, în care parcă am redevenit toți copii, vestind tuturor Nașterea Fiului Mariei, prin colinde strămoșești.
 

Mulțime de oameni a participat la slujbă și foarte mulți s-au împărtășit.
 

Bradul, împodobit în Ajun de mâini de copii și de mame, a scânteiat pe toată durata slujbei, din stânga bisericii, spre altar, acolo unde stă permanent fotografia Părintelui Nicolae, zâmbind cald, cu Sfânta Cruce în mână.
 

După ce Sfânta Liturghie s-a încheiat, Părintele Costin-Laurențiu Aldea a citit Pastorala de Crăciun a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care ne-a îndemnat “să arătăm iubire milostivă și solidaritate față de toți oamenii, dar mai ales faţă de cei care suferă din cauza războiului”.
 

Apoi, corul copiilor, îmbrăcați în costume populare, a susținut un mic concert de colinde, pregătite cu grijă dinainte. De la copii de nici 3 ani, până la adolescenți de 15, colindătorii au vestit că în peștera din Bethleem S-a născut Mântuitorul lumii, primind, după fiecare colind, aplauzele enoriașilor, emoționați ca și copiii.
 

Colindătorii au primit câte un pachet cu daruri, lăsate de Moș Crăciun în grija Părintelui Costin-Laurențiu.
 

A urmat un alt moment emoționant, înmânarea diplomelor și a cadourilor către copiii care au participat la Concursul de creație “Hristos se naște, slăviți-L!”, ediția a VIII-a.
 

La final, oamenii s-au oprit în fața standului unde au fost expuse produsele pentru Târgul de Crăciun, urmând ca banii adunați în urma acestui târg să fie donați unui cămin de copii.
 

Cu murmur de colinde în gând, am pornit cu toții spre casă, pentru a petrece împreună sărbătoarea speranței și a bucuriei că ni S-a născut Mântuitor în lume.
 

(Text de Mădălina-Florina Andreescu)